SPEELCLUB

HOME

September - oktober

Hey speelclubs!

Als jullie dit boekje lezen weten jullie waarschijnlijk al dat “Jonas” aka “James” en “Chimme” aka “de Janssens” jullie leiders zijn. Volgens de rest van de leiding waren wij het perfecte duo om leiding te geven aan de actieve Speelclubs dus hebben we met veel overtuiging ingestemd. Hopelijk vinden jullie dit niet erg want jullie zullen een heel jaar met ons opgescheept moeten zitten. Wij zien het alleszins al heel erg zitten en wij hopen jullie elke zondag te zien! :)

Zondag 10 september 2017: Overgang
Zoals elk jaar krijgen jullie ook dit jaar een setje nieuwe leiders. Een setje dat hun best zal doen om jullie een zo tof mogelijk jaar te geven. En dit jaar zijn Jonas en Chimme dat. :) Wij zijn een leider paar vol met goede ideeën en hopen die dit jaar samen met jullie te spelen en te beleven. Dus elke zondag komen zou ik zeggen!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Vandaag is het de bedoeling dat jullie zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meepakken naar de Chiro. Er zullen gevaarlijke en gedurfde uitdagingen zijn om jullie een onvergetelijke dag te geven. Zoals jullie al weten heeft Bob de Bouwer weeral veel problemen dus hoe meer kinderen kunnen komen, hoe beter we kunnen helpen! :) En op het einde van de dag zullen er zo als altijd smoutebollen zijn, dus zeg maar tegen de mama en de papa dat ze niet te veel eten moeten voorzien. :)

Zondag 24 september 2017: “Wie is het?” int GROOT (leidingseditie)
Iedereen kent “Stratego” int groot of “Risk” int groot. Maar wie heeft er ooit al “Wie is het?” int groot gespeeld??? :O Als je wilt weten hoe we dat gedaan hebben zal ik als ik u was maar komen. ;) Natuurlijk zullen jullie je hersenen goed moeten gebruiken, anders zullen jullie op het verkeerde spoor komen te staan.

Zondag 1 oktober 2017: Waar? Daar! (van plek tot plek)
De Chiro bestaat uit allemaal mooie velden en terreinen, maar vandaag gaan we die wat beter leren kennen door een zoektocht te doen. Natuurlijk zullen er ook opdrachten aan vast hangen want wij geven niets voor niets. ;) als jullie alle opdrachten hebben voltooid en raadselsels hebben opgelost dan zal er misschien een verrassing zijn op het einde van de dag. Zoals ze ook wel is durven zeggen: “er is een pot goud aan het einde van de regenboog”.

Zondag 8 oktober 2017: Wat maakt ons sterk? TEAM WERK! #wonderteam
Er waren eens veel kleine kindjes die op zondag naar de Chiro kwamen en nu gaan we van die kindjes een echte groep speelclubs maken! We gaan jullie leren samenwerken en vertrouwen om zo jullie band nog sterker en steviger te maken. Natuurlijk buiten het “TEAM” gedeelte gaan jullie ook hard moeten werken als groep om het te kunnen doen slagen.

Zondag 15 oktober 2017: Waar is Samson?
Ai, ai, ai,... Onze beste vriend Samson is ontvoerd! :O nu is het aan jullie speelclubs om er achter te komen wie de dader is, waar Samson is en hoe hij ontvoerd is. Haal jullie beste speurneus maar al boven want dit mysterie zal niet zomaar opgelost geraken. Hopelijk vinden we hem op tijd zodat Samson weer bij Bobientje kan zijn. Natuurlijk zal de leiding helpen want zij hebben al jaren ervaring op het vlak van detective spelen. Maar hoe meer (speur)neuzen, hoe groter jullie kans. :)

Zondag 22 oktober 2017: Laddercompetitie
Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Maar vooral... wie is de slimste en weet op het einde van de dag aan de top van de ladder te staan? Die vragen gaan we vandaag testen tijdens de laddercompetitie! Een programma dat niet zo origineel is maar wel nodig tijdens een Chiro jaar. :) De leiding zal proberen om met moeilijke en makkelijke opdrachten af te komen zodat iedereen een kans heeft om te winnen. Dus pak je sjaaltje en trek je Chiro broek aan want het wordt een echte Chirodag!

Zondag 29 oktober 2017: ri, ra, rond... vandaag doen we gezond!
Een vogeltje is mij komen vertellen dat er tegenwoordig nog al veel kinderen op hun computer of gsm zitten. Hierdoor krijgen ze minder beweging dus gaan we daar vandaag verandering in brengen. Doe een paar loopschoenen aan en een hoofdband want de gespaarde calorieën gaan er vandaag allemaal af! Vandaag zal er ook genoeg drinken voorzien worden dus geen stress. :) Hopelijk heeft iedereen frisse benen en tot dan!

Veel groetjes van jullie frisse leiding,

Jonas aka James
Chimme aka Chimme