SLOEBERS

HOME

September - oktober

Jooo sloebers!!

Welkom terug voor de 2dejaars en welkom te Chiro Kalfort voor de nieuwtjes onder ons. Eens jullie dit boekje gekregen hebben, zullen jullie de nieuwe leiders al ontmoet hebben. Hopelijk vinden jullie ons toffe leiders?! Ondertussen hebben jullie de overgang al meegemaakt en hopelijk vonden jullie dit ook leuk. Dit was nog maar een voorsmaakje op alles wat er dit jaar nog te doen staat. De maanden september en oktober zitten boordevol met spelletjes, verkenningstochten en andere zaken. We verwachten jullie dus elke zondag vol energie op de Chiro, zodat we al deze megabangelijke zaken met jullie kunnen spelen. Jullie leiders zijn er in ieder geval klaar voor, wij hopen van jullie hetzelfde!

Zondag 10 september 2017: Overgang
Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang dus dat wil zeggen dat we afscheid nemen van enkele leiders en er plaats vrijkomt voor enkele nieuwe leiders. Ook weten jullie op deze dag wie jullie nieuwe leidertjes zullen zijn. Wij hopen dat jullie het fijn gaan vinden dit jaar met ons. Wij zien het zeker en vast al zitten en gaan er een bom van een jaar van maken!!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Het Chirojaar start nu officieel! Op deze dag organiseren wij verschillende standjes en mogen jullie de vriendjes meenemen om deze de Chiro eens te laten voelen. Dit wordt zeker en vast een spetterende dag! Enkele standjes op het programma: Paardje rijden, deadride, springkasteel,… . Ook krijgen jullie lekkere smoutebollen om de dag mee af te sluiten.

Zondag 24 september 2017: leden VS leiders
Vandaag gaan we eens zien wat de sloebers in hun mars hebben. Wij gaan selectief enkele opdrachten voorzien die de leden tegen ons moeten uitvoeren. Dit kan gaan van penalty bokal tot wimpelvechten tegen den Boerak. Ik zou zeggen smeer de beentjes al maar eens goed in want vandaag kan het wel eens zijn dat we ne kilometer of 100 gaan lopen.

Zondag 1 oktober 2017: Laddercompetitie
We zullen eens zien wie van de leden het sterkst, slimst, het meeste balgevoel, ... heeft aan de hand van een laddercompetitie. De leden gaan onderling dueleren en gaan hierdoor een trapje omhoog of een trapje omlaag gaan. Begin thuis alvast maar eens te jongleren met een bal of smijt een paar keer met een basketbal naar een ring zodat jullie al een beetje opgewarmd zijn voor deze zondag

Zondag 8 oktober 2017: alles met een bal
Ra Ra Ra wat zouden we vandaag toch gaan doen?!?! Vandaag spelen we dus alleen maar spelletjes met ballen van verschillende grootte. Sommige spelletjes zullen jullie wel kennen zoals voetbal, basketbal, honkbal en hockey. Maar we gaan ook andere spelletjes spelen die je alleen te weten kunt komen als jullie er deze zondag zijn. Kom dus zeker naar deze baltastische dag.

Zondag 15 oktober 2017: DOOP!!!
Omdat er terug wat leden zijn bijgekomen moeten deze natuurlijk gedoopt worden! Op deze dag gaan we jullie niet tot ridder slaan maar wel tot sloeber! Verwacht hier zeker geen vieze vettige doop, we gaan het kalm houden maar jullie zullen natuurlijk wel een klein beetje vuil worden. Wat jullie zeker niet mogen vergeten is : reserve kledij, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile Chirokleren terug in mee te nemen.

Zondag 22 oktober 2017: Kampen bouwen
We zullen vandaag eens testen wie er een handige Harry is. We gaan namelijk een groot kamp bouwen in het crossparkoer. We gaan proberen een kamp zoals hiernaast te bouwen he 😊 Jullie hebben natuurlijk al 2 handige Harry’s als leider (Flap en Jeanke). De leider Boerak zal jullie wel helpen met hout sprokkelen want hij heeft namelijk 2 linkse handen!

Zondag 29 oktober 2017: Legerdag
ATTENTIE! SOLDATEN, GEEF ACHT!! (schijt in u broek met volle kracht ;-)). Het leger zit met een groot probleem. Alle soldaten zijn gaan lopen omdat er een nest muizen in de kazerne zit. Daarom hebben ze aan de stoerste, de dapperste, de knapste (de flap niet meegeteld) en natuurlijk de tofste Chiro van het land gevraagd of wij een paar rekruten zouden kunnen opleiden. En welke groep is er nu dapperder dan de sloebers? Inderdaad, niemand! Vergeet dus zeker vandaag niet om in je coolste legeroutfit te komen om niet op te vallen tussen de struiken van het crossparkoer.

Groetjes van jullie knuffelberen
Flap, Boerakje en Jeanke