ASPIRANTEN

HOME

September - oktober

Yuuuuu de menne!

Of zoals ze in de streets van Mechelen wel eens durven zeggen: Ewaaa dreriez! Voelen jullie dat ook? het ontluikende Chirovuur in de borstkast? Jaja mannen! Dat wilt natuurlijk maar een ding zeggen: er is weer eens een nieuw Chirojaar aangebroken! Jullie 2 keuningen van leiders zullen dit jaar hun uiterste best doen om een heel gamma aan zotte programma's uit hun mouw te schudden. Normaal gezien zal dit met onze gezamenlijke 18 jaren Chiro-ervaring en ons gezamenlijk IQ (dat een slordige 500 bedraagt) helemaal geen probleem zijn. Haha nee mannen, even serieus -> wij hebben er keiveel zin in en hopen jullie elke zondag van het jaar in grote getalen te verwelkomen! Hieronder volgt een overzicht van de eerste twee maanden, september en oktober.

Zondag 10 september 2017: Overgang
D-Day! De eerste dag van ‘Operation Overlord’ in WOII of eerder gekend onder de landing van Normandië die plaatsvond op 6 juni 1944. Ja jongens, zoals jullie ondertussen wel doorhebben zullen we jullie kennis dit jaar wat proberen bijschaven... Vandaag is het dus ‘D-day’ of ook wel de dag waarop jullie te weten zijn gekomen wie jullie geniale en knappe leiders zullen zijn voor dit Chirojaar! Hopelijk zijn jullie wat tevreden en zijn we gereed om er een bangelijk jaar van te maken! Until next week!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Springkastelen, doolhof, smoutebollen,… wat moet ne mens nog meer hebben? Jaja boys, vandaag is het dus startdag! Dit is de ideale moment om jullie vriendjes mee te nemen naar de Chiro… Maar aangezien jullie belangrijkste vrienden toch al in de Chiro zitten, zal dit niet aan de orde zijn he! Nee nee, genoeg gezeverd, als jullie nog makkers kennen die misschien wel graag naar de Chiro zouden komen, neem ze gerust mee! En wie weet kunnen we hierna nog effkes op Pukema gaan piepen… ;) Tot dan!

Zondag 24 september 2017 : Fortloop
Zoals de voorbije jaren gaan we vandaag terug helpen op de Fortloop! Wat houdt dat nu eigenlijk in hoor ik al een paar onder jullie zeggen? Awel, wij moeten ervoor zorgen dat de lopers voldoende eten en drinken krijgen tijdens hun ‘vermoeiende’ (15km draait den Danio zijn hand ni voor om…) inspanning. Dus allen op post (op de Chiro dus) rond 13:40 zodat we daar op tijd zijn aangezien dit vanaf 14:00 van start zal gaan!

Zondag 1 oktober 2017: Volksdansen @Liezele
Dit weekend zijn het dus de Oktoberfeesten van Chiro Liezele en als flinke medechiro die we zijn, gaan we hen vandaag wat steunen op hun volksdans. Misschien dat de meeste onder jullie nog wat ‘klein oogskes’ hebben van gisterenavond op de torenfuif dus dan is dit misschien de ideale gelegenheid om terug wat wakker te worden. Wie is de grootsten danskeuning van de aspi’s? Wie kan er even goed flumdansen gelijk ons? (Themes is daar naar eigen zeggen ne meester in… -> zie foto rechts als bewijs) Dat zullen we vandaag te weten komen he boys!

Zondag 8 oktober 2017: Lokaal pimpen
Holy smokes! hebben jullie ons lokaal al eens goed bekeken? Wat een stort! Precies het kot van ene V. Delrue.. Daar moet dringend iets aan gedaan worden boys. Neem vandaag zoveel mogelijk posters, wandklokken, schilderijen, flatscreentelevisies, Etc. mee! Wij hebben alvast de dure leren fauteuil uit ene E. Cools zijn living gestolen. Goei marchandies! Vandaag dus pimpen, pimpen en nog is pimpen! Misschien zelfs wat graffiti hier en daar ;) wie weet! Tot dan jongens!

Zondag 15 oktober 2017: Doopke leggen niemand zeggen
Ooooooow snap! het moment is weer eens daar... De doop!!! Vandaag zullen jullie leiders zich in een echte doopjas hullen en jullie op gepaste wijze inwijden in de groep. We hebben inspiratie gezocht bij enkele goede vrienden van ons die in het verre Leuven reeds een echte studentendoop hebben moeten doorstaan, dus verwacht jullie maar aan een dag vol zotte opdrachten. Oja! vandaag dienen wij aangesproken te worden met 'Doopmeester Tonnie' & 'Doopmeester Themes' ;) CU on sundeej!

Zondag 22 oktober 2017: CKC 'surprise' extreme edition
Een surprise (Frans uitgesproken als surpriese, Frans voor verrassing) is een verrassend cadeau, dat vaak ook zeer ingenieus en verrassend is verpakt. Surprises komen in diverse vormen voor. Een voorbeeld: de bekende chocolade-ei verrassingen, waarin een eenvoudig speelgoedje verstopt zit. Bron: Wikipedia Jongens, vandaag jammer genoeg geen kindersurprise maar wel een hele andere verrassing... Wat gaat er vandaag gebeuren boyz...? Gaan we naar de kust? Naar Rotterdam om het R-dam terrorkorps te vervoegen? Naar een jumpup/d&b-feestje in een bos in de Ardennen (speciaal voor de Spit)? Wie zal het zeggen? Kom zeker naar de Chiro deze zondag en wees getuige van de grote onthulling! Tot dan menne!

Zondag 29 oktober 2017: WO2 inleefspel
Heute gehen wir ein grosse Weltkrieg II Spiel spielen. Voor de onwetenden onder ons: dit is Duits voor 'vandaag gaan we een groot Wereldoorlog II spel spelen.' het zotste spel ooit gemaakt in de geschiedenis. Fris jullie kennis over WO II tegen vandaag wat op door alvast op te zoeken wie volgende sleutelfiguren waren -> 'Hermann Göring' , 'Winston Churchill' en 'Benito Mussolini'. Jullie antwoorden op een gele briefkaart noteren en in de postbus van de Chiro komen steken a.u.b. We hopen jullie vandaag talrijk te mogen verwelkomen jongens! Yuuuu

Mvg

Tonnie aka King Gizzard
&
Themes aka The lizard wizard